Hvorfor Stangnessetra?


Vi kjøpte hytte pga nærheten til Lørenskog!

Intervju med Dagny og Odd Roar Leere eiere av den første hytta på Stangnessætra hyttefelt.

"Kort fortalt, vi bestemte oss for å stikke oppom feltet for å se på visningshytta. Det ble blink med en gang. Vi falt for hytta og området etter en omvisning. Utseende, rominndeling, snekkerarbeid, malerarbeid og beliggenhet var perfekt! Det var også viktig for oss å unngå kjøring på E6 da vi så med gru på køkjøring fredagkvelder og søndagskvelder."


Hvor kommer dere fra? Vi bor i Lørenskog like uten utenfor Oslo. Dagny er opprinnelig fra Engerdal og Odd Roar fra Rælingen.

Hvordan oppdaget dere Stangnessætra hyttefelt? Vi fant annonsen på finn.no. Vi hadde vært på utkikk på hytte en stund. Vi hadde nemlig en liten hytte i Høland som vi hadde tenkt å utvide, men fant ut at vi skulle prøve å finne noe nytt. Vi hadde ei helg i april 2009 vært på besøk hos venner i Sverige, da vi helt tilfeldig på veien heim oppdaget skiltet med ledige tomter og ei visningshytte som sto på finn.no. Kort fortalt, vi bestemte oss for å stikke oppom feltet for å se på visningshytta. Det ble blink med en gang. Vi falt for hytta og området etter en omvisning. Utseende, rominndeling, snekkerarbeid, malerarbeid og beliggenhet var perfekt!

Var det noe annet som avgjorde at dere kjøpte hytta på Stangnessætra? Det viktigste er det som er nevnt, men en annen ting var også viktig. Avstand hjemmefra. Vi ville ha ei hytte som lå maks 1 times biltur fra der vi bor. Det ble et lite kompromiss, det tar nemlig 1 time og 15 min hit. Det var viktig for oss å unngå kjøring på E6 da vi så med gru på køkjøring fredagkvelder og søndagskvelder. Derfor valgt vi å se østover mot Eidskog og området rundt.

Hva synes dere om området? Veldig bra! Utsikten er utrolig fin med Harstadsjøen nedfor og med Vestmarka kirke i bakgrunn. Her er det fine grusveier å gå og sykle etter, samt at vi har gjort oss kjent med merkede stier i skogen bakenfor hytta.

Hva gjør dere ellers på hytta? Hittil har det meste av tiden gått med til å gjøre istand tomta rundt hytta. Vi har lagt mange kvadratmeter med skiferheller rundt hytta. Så har vi satt opp garasje før bilen vår. Der har vi gjort det meste sjøl. Vi satte bort grunnmuren, samt at vi hadde litt hjelp med reisverket. Så vi har ikke hatt fritidsproblemer. Ellers er det jo bare 20 min til Sverige så vi tar noen turer dit og handler en gang i blant, men vi handler også på Skotterud, det nærmeste tettstedet. Vi oppdaget i høst at det var veldig mye fin sopp her.